
اجرای دیوار سبز در منزل
دیوار سبز چیست؟ مزایای آن چیست؟ آیا میتوان دیوارهای سبز را در منازل اجرا کرد؟ خصوصیات و ویژگیهای دیوار سبز چیست؟ برای دانستن پاسخ تک تک این سوالات به مطالعه این مطلب بپردازید! ما به بررسی و تحلیل اجرای دیوار سبز در منزل پرداختیم تا شما دید بهتری در این موضوع داشته باشید.
green wall دیوار سبز چیست؟
تعاریف بسیاری برای دیورهای سبز وجود دارد اما اگر بخواهیم یک تعریف کلی از دیوار سبز ارائه بدهیم باید بگوییم: دیوار سبز یا زنده به فضای عمودی و جدا از گیاهان گفته میشود که روی دیواری قرار میگیرد. به بیانی دیگر دیوار سبز به مجموعها و دستهای از گیاهان میگویند که به صورت عمودی در کنار یکدیگر قرار میگیرند. ویژگی خاص و روش خاص آبیاری آنها یعنی روش آب کشت باعث رشد این گیاهان روی سازهها میشود..
تجهیزات اجرای دیوار سبز در منزل
قسمت اصلی دیوارهای سبز، گیاهان در حال رشد هستند. البته لازم به ذکر نیز است که محل قرارگیری این گیاهان در کنار یکدیگر نیز باید به سبک خاصی انجام شود. به عنوان مثال ساختاری اسکلت مانند در دیوارهای سبز وجود دارد که امکان رشد و همچنین آبیاری گیاهان روی آن واقع شده است. (لولههایی پنهان روی دیوارهای سبز وجود دارد که مکانیسم آبیاری خودکار دارند و با باطراوت نگه داشتن آنها، گیاهان دیوارهای سبز را بیش از پیش جذاب میکند. امروزه اجرای دیوار سبز در منزل بسیار پر طرفدار شده است و طراحان زیادی با طراحی و اجرای دیوار سبز جذاب در منزل به خانهها جلوهای جدید و خاصی دادهاند.
انواع مختلف دیوار سبز در منزل
دیوار های سبز نیز مانند تمامی مدلهای دکوراسیون انواع مختلفی دارد!
دیوارهای مستقیم
همانطور که از اسمش پیدا است بدون واسطه دیوار دیگری گیاه بروی دیوار رشد کرده و بالا میرود که این گیاهان به دیوار ساختمان آسیب وارد میکند.
دیوار سبز دو پوسته
این نوع دیوار شامل دیوارهای سبز شبکهای، مدولار، کابلی، با نوار نمد پلیمری و هیدرویونیک میشود.
۱ ) دیوار سبز شبکهای
این نوع از دیوارهای سبز در منزلها بسیار سبک است و برای مناسب برای گیاهانی که بالا رونده هستند، مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا که این نوع از دیوار سبز جذاب در منزل، تکیهگاهی فولادی ایجاد میکند. این تکیهگاه بین دیوار سبز و ساختمان قرار میگیرد و بیشتر برای گیاهانی استفاده میشود که رشد نسبتا آهستهتری دارد.
۲ ) دیوار سبز مدولار
در این سبک از دیوار سبز، از داربستهایی فلزی که معمولا وزن کمی دارند. این داربستها از جنس استیلهای گالوانیزه هستند که قابلیت این را دارند که روی دیوار قرار بگیرند. البته مهم است که اجرا به صورت مستقل را دارا باشند اجرا میشود. در دیوارهای سبز مدولار، شما میتوانید با فرم دادن اشکال و منحنیها به صورت دلخواه به دیوار سبز خود ظاهری خاص بدهید. همچنین لازم به ذکر است که دیوار سبز مدولار به دلیل داشتن سختی و استقامت بالای پنلهای آن، قابلیت اجرای مستقل را نیز دارد.
۳ ) دیوار سبز کابلی
در اجرای دیوار سبز در منزل به صورت کابلی از سیستم کابل برای نگهداری و حفظ از گیاهان پر شاخ و برگ استفاده میشود. شاید برایتان سوال بشود که این سیستم چیست؟ این سیستم خاص از توپیهایی تشکیل شده است که از جنس فولاد ضد زنگ نیز ساخته میشوند. این سیستم که قابلیت عبور کابل و انقباض و انبساط در بین توپیها وجود دارد و برای گیاهان رونده کاربرد بسیاری دارد. این نوع اجرای دیوار سبز جذاب در منزل بسیار خاص و کاربردی است.
۴ ) دیوار سبز نمد پلیمری
دیوار سبز نمد پلیمری از پارچههایی که قابل زهکشی هستند و جنس آنها نمدی است استفاده میشود. در اجزای دیوار سبز این پارچههای نمدی به شکلی مخصوص و ویژهای تا میخورند تا قابلیت قرار گیری روی قابهای زیر ساخت را داشته باشند و پس از آن، چند گلدان یا محفظه برای کشت به صورت عمودی و ردیف به ردیف روی آنها ایجاد میشود. در سبک دیوار های سبز نمد پلیمری، گیاهان به صورت غلاف های اولیه قرار می گیرند. همچنین دیوار سبز نمدی نسبت به سایرین، سیستمهای دیوار سبز مدرن تر است و یکی از ویژگی های منحصر به فرد آن قابلیت تعویض، تغییر گیاهان و تهویه مناسب در این سبک از دیوار سبز بیشتر از سایر دیوارهای سبز است.
۵ ) سیستم دیوار سبز هیدرویونیک
در این سیستم خاکی وجود ندارد گیاهان در آب هستند. گیاهان متنوعی در این روش رشد میکنند.
کاربرد دیوارهای سبز
۱ ) وجود دیوار سبز باعث به وجود آمدن تعادل در رطوبت داخلی ساختمان میشود.
۲ ) وجود دیوارهای سبز باعث زیبایی و ظاهری کاملا متفاوت و در عین حال جذاب به فضای ساختمان میدهد و همچنین تاثیر بسیار زیادی بر روحیه افراد آن ساختمان میگذارد.
۴ ) در شهرهای بزرگ، سر و صدا عامل مخرب برای بر هم زدن آرامش مردم است و با داشتن دیوارهای گیاهی، مانعی برای ورود صدا خواهید ساخت؛ زیرا که دیوار سبز باعث جذب صدا شده و در نتیجه عایق صوتی بسیار مناسبی میتواند باشد.
۵ ) وجود پوشش گیاهی باعث میشود نور آفتاب به صورت مستقیم روی دیوارهای ساختمانها نتابد و به همین سبب کاهش دمای کلی ساختمان را خواهید داشت.
۶ ) دیوارهای سبز به دلیل وجود گیاهان کربن دی اکسید را از هوا میگیرد و اکسیژن زیادی را وارد آن فضا میکنند که حضور در آن فضا حس طراوت و شادابی را به شما منتقل و کمی از فضای آلوده شهری شما را دور خواهد کرد.
گیاهان مناسب برای اجرای دیوار سبز در منزل
پیچ امین الدوله
درختچهای بالا رونده و پیچنده و صعود تا ارتفاع ۱۰ متر دارای گلهایی بسیار معطر است.
خاک مناسب: خاک غنی، خاک قلیایی سبک، و نیازمند زهکشی خوب و آب فراوان است
است حداقل دمای قابل تحمل ۱۵- درجه سانتیگراد
لیزوماکیا
گیاهی پوششی مقاوم و نیمه مقاوم در برابر سرما دارد.
خاک مناسب: خاک غنی از مواد آلی و نیازمند به زهکشی مناسب دارد. نیازمند به سایه نسبی هستند؛ دارای برگهای طلایی در آفتاب و در سایه سبز رنگ هستند.
پاپیتال
دارای ساقههای دائمی چوبی و بالارونده چسبنده و مناسب پوشش دیوارها و فنسها هستند.
گیاهی پوششی و همیشه سبز است.
رشد مناسبی در سایه دارد.
سازگاری بالایی نسبت به تغییرات شرایط محیطی دارد.
رشد این گیاه درحرارت بالا و پایین و روشنایی کم و زیاد و روی دیوارهای شمالی و شرقی همگی امکانپذیر است.
مناسب محیط نیمه سایه یا سایه است.
خاک مناسب: خاکهای غنی و آلی
اجرای دیوار سبز در منزل بسیار پرطرفدار است؛ زیرا که به منزل شما جلوهای کاملا خاص و منحصربهفردی میدهد. همچنین طراحیهای دیوار سبز جذاب در منزل بین طراحان رقابتی را ایجاد کرده است.


ریشه/لوستر
ریشه/لوستر
ریشه/موکت
لمینیت
کاغذ دیواری
آیینه/ریشه
آیینه/ریشه
آیینه/ریشه
پوستر/ریشه
پوستر/ریشه
پوستر/ریشه
تایل/ریشه
تایل/ریشه
دیوار سبز/ریشه
ریشه/فلاور باکس
ریشه/کاغذ دیواری
ریشه/لمینیت
ریشه/مبلمان اداری
ریشه/موکت
ریشه/موکت
ریشه/موکت
ریشه/میکروسمنت
ریشه/نور خطی
روشویی/ریشه
ریشه/شیشه استندگلس
ریشه/های گلاس

تهران،جردن،خیابان سعیدی،پلاک۳۳،واحد۸
