- صفحه نخست
- |
- جدیدترین مقالات
- |
- طراحی فضای سبز سفره خانه

طراحی فضای سبز سفره خانه
این روزها بازار کسب و کارهایی نظیر سفره خانه و رستوران بسیار داغ است. تقاضا برای اینگونه فعالیتها هیچگاه کساد نمیشود و همیشه مشتریان مخصوص به خود را دارد. اما دلیل موفقیت در میان انبوه فعالان حیطه سفرهخانه، تنها داشتن یک طراحی منحصربهفرد است. بنابراین طراحی فضای سبز سفره خانه نیز قابل اهمیت است. زیرا پایه و اساس سفرهخانههای سنتی بر طبق فضاسازی بنا شده است.
چنانچه قصد دارید پا در این عرضه بگذارید برای جذب مشتری، نیاز به رعایت برخی اصول و تکنیکها دارید. شما با ایجاد یک فضای سر سبز و آرامش بخش و در عین حال نوین میتوانید خیل عظیمی از مشتریان را به سمت سفرهخانه سنتی خود روانه کنید.
ویژگیهای فضای سفرهخانه
معمولا سفرهخانهها یکسری ویژگیهای خاص دارند. یکی از این ویژگیهای مهم فضای سبز آن سفرهخانه است. سبک یا معماری سفرهخانهها سنتی و نیازمند رعایت برخی اصول است. برای مثال فضای سفرهخانه باید سرسبز و پر از گل و درخت باشد. به همین دلیل نیازمند طراحی فضای سبز سفرهخانه هستیم تا بتوانیم محیطی خاص و متناسبی داشته باشیم.
ویژگیهای یک سفره خانه سنتی عبارتند از:
محیطی با فضای باز و درختان بلند و گل کاری
معماری با سبک قدیمی سنتی با استفاده از آجر
استفاده از نور متناسب در شب و سایه در روز
استفاده از آب نما یا حوض، آلاچیق و تخت
استفاده از وسیلههایی نظیر سفال، گلیم، پنجرههای رنگی، سماور بزرگ، پشتی، ظروف سنتی، ساز و موسیقی سنتی و غذای سنتی نیز از دیگر ویژگیهای یک سفره خانه سنتی هستند.
مهمترین اقدامات برای طراحی فضای سبز سفرهخانه سنتی
بهترین اقدام در ایجاد یک فضای سبز، مراجعه به طراحان و معماران است. شما با مشورت یک معمار حرفهای میتوانید فضا را به بهترین شکل ممکن طراحی کنید.
در وهله اول شما نیاز دارید هدف خود را مشخص کنید. در این مرحله باید توجه کنید که قصد دارید تا یک سفرهخانه سنتی سر پوشیده داشته باشید یا سر باز و یا ترکیب هردو؟
پس از مشخص کردن این موضوع نیاز است تا براساس نوع هدف خود، مکانی را تهیه کنید. محاسبه و تخمین هزینه نیز مسئله مهمی است که باید لحاظ شود. جمعآوری ایده خلاقانه و یا ساخت یک ایده نوین کلید موفقیت در ساختن یک سفره خانه نامی است. سپس میتوانید بعد از یافتن مکان مورد نظر، طراحی فضای سبز سفرهخانه را اجرایی کنید.
مراحل طراحی فضاسازی سبز سفرهخانه
برای پیاده سازی طراحی فضای سبز سفرهخانه نیز لازم است مراحلی را طی کنیم. همانطور که در قسمتهای قبلی گفته شد بهترین راه استفاده از تجربیات یک معمار است. معماران با توجه به تحصیل در این حوزه میتوانند با بررسیهای میدانی بهترین اقدامات را انجام دهند.
مرحله اول : بررسی
معماران یا متخصصین به صورت تخصصی در ابتدا مکان انتخابی را مد نظر قرار میدهند. در این مرحله شکل زمین، زوایای آن، جهت وزش باد، تابش نور خورشید، محل قرارگیری ساختمان و سایه آن مکان مورد بررسی قرار میگیرد. البته لازم است بدانید در مرحله ابتدایی گیاهان، درختان و دیگر فضاهای سبز محیط لیست برداری میشوند. در صورت صلاح دید، برخی از گیاهان کنده شده و گیاه دیگری جایگزین میشود. همچنین در مواردی نمونهگیری از خاک و یا در صورت نیاز خاکبرداری و تعویض خاک نیز انجام میگیرد.
مرحله دوم: طراحی سه بعدی
یکی از مراحل مرسوم و بسیار کاربردی در طراحی منازل، ساختمان و حتی طراحیهای فضای سبز نیز همین طراحی سه بعدی است. معماران در این مرحله آنچه بر سر آن توافق شده و ایدهای خلاقانه است را به صورت سه بعدی طراحی میکنند.
در واقع قبل از محوطهسازی و فضاسازی تصویر سه بعدی نمونه اجرایی کشیده میشود تا به صورت مدلسازی و مشابه سازی نقاط قوت و ضعف طراحی مورد بررسی قرار گیرد. در این مرحله میتوان ایدههایی را اضافه و یا کسر کرد.
مرحله سوم: اجرای فضای سبز
بعد از تاییدیه مرحله سه بعدی به مرحله اجرای طراحی فضای سبز سفرهخانه میرسیم. گیاهان با توجه به نور و سایه و فضاسازی محیط نیز مشخص شده و عملیات اجرایی آغاز میشود. خاکبرداری، گودبرداری، سیستم زهکشی و لولهکشی آب به صورت قطرهای، سیم کشی، جاگذاری المان، کاشت گیاهان با توجه به رعایت فاصله، جدولبندی و نورپردازی نیز انجام میشوند.
مرحله چهارم: بازرسی نهایی کار
در این مرحله تمامی اقدامات اجرا شده است اما بازرسان و طراحان به صورت تخصصی تمامی عملیات را زیر نظر میگیرند. در صورت بروز خطا یا وجود نقص نیز تمامی آنها یادداشت و عملیات بهینه سازی محیط مشخص میشود. اما چیزی که پس از طراحی فضای سبز محیط اهمیت دارد مسئله نگهداری و مراقبت از گل و گیاهان است.
نگهداری پس از طراحی فضای سفره خانه
مراقبت از فضای سبز اصول ویژهای دارد که نیازمند علم و آگاهی است. در واقع آنچه مهم است شناخت گل و گیاهان و اطلاع از نحوه رشد، میزان آب و کود و... است. گیاهانی که در یک محیط کاشته میشوند براساس نوع اقلیم آن منطقه در نظر گرفته میشوند و مراقبتهای ویژهای نیاز دارند.
برخی از نیازهای گل و گیاهان عبارتند از:
میزان آبیاری و زمان صحیح
سم پاشی به موقع و اندازه
هرس کردن با توجه به فصول
کودهی و تشخیص آفت و قارچ
تاثیر پذیری المانهای محیط بر فضاسازی
یک سفرهخانه برای آن که به یک محیط عالی و جذاب تبدیل شود تا مشتریان زیادی را جذب کند، نیازمند یکسری المانهای متناسب است. در سفرهخانه سنتی آب نما، حوض، برکه، نور پردازی، تخت و آلاچیق از المانهای اصلی هستند. این المانها هستند که در کنار فضای سبز به یک سفره خانه زیبایی و جلوه میبخشند.
هزینه و روشهای انجام طراحی فضای سبز مخصوص سفرهخانه
بهترین روش برای پیاده سازی و طراحی فضای سبز سفرهخانه مراجعه به معمار یا طراحان دکوراسیون است. طراحان به سبب علمی که دارند با بررسی محیط، از فضا بهترین استفاده را میکنند. طراحان به سبب حوزه شغلی خود همواره از بهروزترین و به صرفهترین اقدامات نیز آگاهی دارند. به این صورت شما میتوانید با صرف کمترین هزینه، جدیدترین طرحها و کاربردیترین آنها را اجرا کنید. طراحان با توجه به خواسته شما و ایدههای خلاق سفرهخانه رویایی و سرسبزی را برای شما طراحی میکنند.
در رابطه با هزینه طراحی فضای سبز سفرهخانه نیز باید بگوییم که این مسئله تاثیر مستقیمی بر ابعاد پروژه، تجهیزات مورد استفاده، محوطهسازی مجموعه و نوع گل و گیاه آن دارد. برای مثال چنانچه بخواهید در یک محوطه بزرگ از درختان سن بالا و آبیاری قطرهای استفاده کنید هزینههای بیشتری در بردارد. همچنین استفاده از گیاهان و گلهای کمیاب نیز باعث افزایش هزینههای احتمالی میشود. این در حالی است که طراحی برای یک محیط کوچک و استفاده از گیاهان ارزان قیمت هزینه بسیار پایینیتری را در پی دارد. شما با مراجعه به متخصص میتوانید در هزینههای پیش روی پروژه خود صرفهجویی کنید.


ریشه/لوستر
ریشه/لوستر
ریشه/موکت
لمینیت
کاغذ دیواری
آیینه/ریشه
آیینه/ریشه
آیینه/ریشه
پوستر/ریشه
پوستر/ریشه
پوستر/ریشه
تایل/ریشه
تایل/ریشه
دیوار سبز/ریشه
ریشه/فلاور باکس
ریشه/کاغذ دیواری
ریشه/لمینیت
ریشه/مبلمان اداری
ریشه/موکت
ریشه/موکت
ریشه/موکت
ریشه/میکروسمنت
ریشه/نور خطی
روشویی/ریشه
ریشه/شیشه استندگلس
ریشه/های گلاس

